Destekleme Yetiştirme Kursları ve Koçluk Sistemi

Destekleme Yetiştirme Kursları ve Koçluk Sistemi

Destekleme ve Yetiştirme  kurslarında öğrencilerimizin akademik gelişmelerin teşvik edilmesi amacıyla 121 öğrenciye kurs verilmiştir. 

 

Öğrenci Koçluğu

Okulumuzda  öğrencilerimizin hedef belirlemelerine yardımcı olmak, akademik başarılarını artırmalarını-sosyal yönlerini güçlendirip geliştirmelerini ve farkındalıklarını artırıp yetenekli / başarılı oldukları yönlerini saptamalarını sağlamak amacıyla Öğrenci Koçluğu sistemi kurulmuştur. Öğrenci Koçluğu sistemi,  devam-devamsızlık işlemlerinin takibi, veli-öğretmen-okul işbirliğinin sağlıklı olarak işlemesi için geliştirilen bir sistemdir.

Bu sistemde, her öğrencinin takibinden bir öğretmen sorumludur. Öğrenci Koçu, öğrencinin dersle ilgili ve ders dışındaki ilgi ve yeteneklerini gözlemler; kendini geliştirmesi yönünde ona destek olur.

Öğrenci Koçluğu Sisteminde okul yönetimi, öğrenci koçu ve okul rehberlik birimi birlikte çalışmaktadır. Öğrenci Koçu gerektiğinde veli ile irtibata geçer. Danışman öğretmen, uzmanlık gerektiren konularda öğrenciyi okul rehberlik birimine yönlendirir.

ÖĞRENCİ KOÇUNUN GÖREVLERİ

·         Veliyi okula davet ederek kendisini tanıtır. Öğrenci ile ilgili bilmesi gereken her şeyi kendisi ile paylaşmasını sağlar. Eğer öğrenciyi ve aileyi yakından tanımak gerekirse, rehber öğretmen bilgi alır.

·         Öğrenci ve veli ile ilgili bilgileri gizli tutar. Gizlilik konusunda veli ve öğrencinin güvenini sağlamalıdır.

·         Öğrenciye haftanın belirli günlerinde belirli bir zaman ayırmalı ve öğrencinin özel görüşme isteğini her zaman destek olmalıdır..

·         Öğrenci uyum sorunu veya akademik bir problem yaşıyor olabilir; ders öğretmenleri ile görüşme yaparak sorunun ne olduğunu tespit eder.

·         Öğrencinin zararlı alışkanlıkları var ise bu konuda kendisine yardımcı olur; tedavisi konusunda ailesi ile işbirliğine geçer.

·         Her gün öğrencinin kılık kıyafeti ile ilgili kontrolünü yapar, gerekirse uyarır, veliye bilgi verir.

·         Öğrencinin meslekleri tanımasına, seçmesine ve sonraki eğitimi ile ilgili karar vermesine yardımcı olur.

·         Öğrencinin herhangi bir konuda özel bir yeteneği varsa okul içi ve okul dışı yarışmalara katılmaya teşvik eder.

·         Öğrenciye okul kuralları hakkında bilgi verir ve takibini yapar.

·         Devamsızlık durumunu idareden takip eder, veliye bilgi verir.

·         Öğrencinin verimli ders çalışması konusunda gerekirse rehberlik biriminden destek alarak plan yapar, takip eder.

·         Rehber öğretmen başkanlığında  düzenli olarak paylaşımlarda bulunur.

 

31.10.2018 282

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018