Kts kapsamında devamsızlık yapan öğrencilerimiz takibinin tapılması ve kontrolü ile ilgili çalışma yapıldı.

Kts kapsamında devamsızlık yapan öğrencilerimiz takibinin tapılması ve kontrolü ile ilgili çalışma yapıldı.

 

Öğretmenler kurulu kararları doğrultusunda okulumuzda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı süresince öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi için aşağıdaki çalışmalar yürütülmektedir:

 

●  Okul yönetimine bildirmeden devamsızlık yapan öğrencilerin aileleri okul müdür yardımcısı tarafından telefonla aranmaktadır. Devamsızlığı artan öğrencilerin velileri ise okula davet edilip bilgilendirilmekte ve okul rehber öğretmeni iş birliğinde öğrencinin takibi yapılmaktadır.

 

●  Okul Yönetimi tarafından her ayın son iş gününde öğrencilerin güncel devamsızlık çizelgeleri çıkarılmakta ve bu çizelgelerden yola çıkan sınıf rehber öğretmenleri, şubelerindeki öğrencilerden kayda değer devamsızlığı olanların kendileriyle ve aileleriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmektedir. Bu görüşmelerde devamsızlıkla ilgili mevzuat hükümleri hakkında bilgi verilmektedir.

 

●  Sürekli devamsız olan öğrencilerin ailelerine ev ziyaretleri yapılmaktadır. Ev ziyaretleri sırasında ailelere devamsızlıkla ilgili idari ve adli uygulamalar hakkında bilgi verilmektedir.

 

●  Veli Toplantılarında öğrencilerin güncel devamsızlık durumları velilere bildirilmektedir. Bu toplantılara devamsızlığı yüksek olan öğrencilerin velileri sınıf rehber öğretmenleri tarafından bizzat aranarak davet edilmektedir.

 

●  Okul Yönetimi ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından öğrencilerin gerçek dışı beyanlarla rapor alma isteklerinin rapor istenen sağlık kurumunu rahatsız ettiği ve bu durumun etik değerlere uygun olmadığı gerçeği her fırsatta öğrencilere ve velilere aktarılmaktadır.

● II. dönem sms devamsızlık bilgilendirme sistemine geçiş yapılması planlanmıştır.

 

14.01.2020 206

14-01-202014-01-202014-01-202014-01-2020