Öğrencilerin Devamsızlıklarının Görüşülüp Okul Kültürünün Kazandırılması Hususunda Çalışmalar Yapıldı.

Seydikemer Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak;  okulumuz öğrencilerinin okula devam etme oranının artırılması, devamsızlık durumlarının erken tanınması, devamsızlık ve erken okul terki durumlarına bireyselleştirilmiş müdahalelerin yapılması ve devamsızlık çözümünde farklı yaklaşımlar konusunda ; Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce uygulanan Deva Projesi´ne devam etmekteyiz.

Projenin somut bir çıktısı olarak devamsızlık puanlarımız geçtiğimiz yıllara oranla gözle görülür şekilde düşmüştür. Bu süreçte, 5 gün devamsızlık sonrası sınıf rehber öğretmenleri tarafından ailenin haberdar edilmesi, 15 gün devamsızlık sonrası okul idaresi tarafından devamsızlık mektubu gönderilmesi ve sınıf rehber öğretmenler ve rehberlik servisi tarafından devam-devamsızlık durumlarının düzenli olarak takip edilmesi, gerekli durumlarda bireysel olarak duruma müdahale edilmesi, okula devamı sağlayacak aktivite çeşitliliğini sağlamak gibi başlıklarda çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Aşağıdaki tabloda , Deva Projesi´nde okulumuzun 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güncel durumu görülmektedir.

29-03-2019

29.03.2019 217